Nyheter

Parans stärker sitt erbjudande kring digitala tjänster

Parans har rekryterat Roger Andrén till den nyinrättade tjänsten Software Development & Aftermarket Manager. Rekryteringen är en del av Parans strategiska utveckling att stärka sitt erbjudande kring digitala tjänster. Roger tillträder den 19 oktober 2020.

Parans har som strategiskt mål att transformera sitt erbjudande från att endast erbjuda fysiska produkter till att erbjuda solljuset som en tjänst. Detta är en pågående transformation där erbjudandet av digitala tjänster kopplade till Parans solljuslösning är nyckeln i denna strategi.

Roger kommer bland annat att ansvara för Parans utveckling och erbjudande av mjukvarulösningar såsom molntjänster, appar, integrationer med byggnadsinformationssystem samt tillhörande eftermarknadstjänster såsom serviceavtal och mer.

Han kommer att vara placerad i Mölndal och rapportera till VD Anders Koritz samt ingå i ledningsgruppen.

Roger har 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling och har haft ledande positioner inom utveckling och drift av molnlösningar som hanterar stora mängder data samt webbapplikationer för dataanalys och visualisering av data.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Parans utveckling och erbjudande kring digitala lösningar och solljus som en tjänst. Denna del är viktig för ett bolag som Parans och kommer att stärka Parans erbjudande mot såväl nya som befintliga kunder, säger Roger Andrén.

– Vi är glada att kunna välkomna Roger till Parans. Vi ser det som strategiskt viktigt att kunna knyta våra kunder närmare bolaget och erbjuda digitala tjänster där vi kan få in kontinuerliga intäkter i form av licensavgifter och abonnemangsavgifter. Rogers roll är mycket viktig i denna strategi, säger Anders Koritz, VD på Parans.

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar.

Parans, som utvecklat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen.

Parans Solar Lighting är noterat på Spotlight Stock Market och har kontor i Mölndal.

Bild av MichaelGaida