Nyheter

Ny forskningschef och senior brandkonsult på Bengt Dahlgren

Bengt Dahlgren Brand & Risk rekryterar Axel Mossberg till tjänsten som forskningschef och senior brandkonsult. Axel kommer senast från Brandskyddslaget där han arbetade som teknisk chef.

Axel själv kommenterar sin nya roll med orden:

– Det känns kul och spännande att börja på Bengt Dahlgren och att få möjligheten att delta både i deras forsknings- och utvecklingsarbete men även få  arbeta med brandskyddsprojektering. Jag ser fram emot att komma in i ett trevligt och kompetent gäng och att få fortsätta utvecklas och hjälpa till att utveckla företaget och branschen!

Målet är att kunna bedriva en större mängd forsknings- och innovationsprojekt inom brandområdet och självklart även samverka med övriga teknikområden.

På projekteringssidan har Axel stor erfarenhet från både stora och små projekt och har bland annat jobbat med brandskyddsprojektering i projekt som Friends Arena, Mall of Scandinavia och Nationalmuseum. Axel är även industridoktorand vid avdelningen för brandteknik på Lunds Tekniska Högskola där han forskar på utrymningsbeteende och utrymningshissar.

Per-Anders Marberg, VD för Bengt Dahlgren Brand & Risk säger att:

– Med Axels spetskompetens och hans roll som forskningschef inom vår Brand & Risk-verksamhet stärker vi oss som branschens ledande företag och det känns spännande att få fortsätta fokusera på forskning och innovation tillsammans med honom.

Bengt Dahlgren satsar stort på forskning och innovation och vill alltid vara med och driva samhällsutvecklingen. Fortsätt följa oss för fler nyheter inom innovation och forskning!