Nyheter

Yuncture investerar i Yolean – Ska digitalisera byggbranschen

Yuncture Invest gör sin tredje investering, nu i byggstartupet Yolean AB. Yolean vill hjälpa byggbolag i projekterings- och produktionsfasen genom ett digitalt och effektivt verktyg för visuell planering.

Förutom Yuncture Invest, deltog Almi och Chalmers Ventures i investeringsrundan. Nu hoppas Amer Catic, grundare och VD för Yolean, att man kan ta bolaget till nästa nivå:

– Vi är fantastiskt glada och stolta över denna investering i Yoleans tillväxt med ett såpass starkt konsortium av investerare. Vi ser Yuncture Invests deltagande som ett jättebra komplement till Chalmers Ventures och Almi med avseende på Yunctures starka koppling till bygg- och fastighetsbranschen, säger Amer Catic. 

Även Christoffer Rydhede, VD för Yuncture Invest, är mycket positiv.

– Detta är en mycket spännande investering! Då Yuncture befinner sig i en koncern med mycket erfarenhet av bygg och fastighet så tror jag väldigt mycket på det här samarbetet. Att dessutom saminvestera med Almi och Chalmers Ventures känns det som en väldigt bra kombination av kompetens i bolaget,  säger Christoffer Rydhede.

Fakta:

Yolean har utvecklat ett mjukvaruverktyg som används för att på ett översiktligt sätt kunna visuellt planera och styra komplexa projekt. Kunderna finns främst inom bygg­industrin, där Yolean på senare tid etablerat flera kundsamarbeten, samt inom tillverkningsindustrin där verktyget används inom större utvecklingsprojekt och organisationer.

Yuncture Invest är ett dotterbolag till företagsgruppen Hammarviken Företagsutveckling. Yuncture Invest riktar sig till spännande startup-bolag som är i behov av kapital och en aktiv investerare. Bolaget har lång erfarenhet av investeringar, både i små och medelstora bolag samt i olika branscher. Investeringarna i Yuncture kan komma både från Yunctures egen näringslivsinkubator, men även externa startup-bolag.