Nyheter

Ny Sverigechef för Arkitema

Arkitema Architects har utsett Susan Schack till ny Sverigechef. Hon kommer att leda den fortsatta utvecklingen av arkitektverksamhetens strategi, organisation och kompetenser för Arkitemas kontor i Sverige.

Arkitema har rekryterat sin nya chef för Sverige ur de egna leden. När Arkitema 2007 gick in på den svenska marknaden var Susan Schack en av de personer, som flyttede til Arkitema och tog stor del i etableringen. Sedan dess har Susan innehaft ett flertal befattningar på Arkitemas kontor i Stockholm och Malmö och är därför ett naturligt val till posten som Sverigechef förarkitektverksamheten.

Som Sverigechef får Susan Schack ansvaret för de operationella aktiviteterna i Sverige och ska säkra en stark koordinering inom verksamheten som hon känner ingående. Med avstamp i Arkitemas överordnade strategi kommer hon i nära samarbete med den lokala ledningsgruppen att utveckla och införa initiativ, som förbättrar interna processer och system och utökar Arkitemas marknadsposition i hele Sverige.

– Susan anställdes i samband med att Arkitema etablerade sig i Stockholm för 12 år sedan. Under alla år har hon varit en central drivkraft i den framgångsrika etableringen av kontoren i Stockholm och Malmö. Med en djupgående kunskap om Arkitema, professionalism och ett stort engagemang är Susan redo att påta sig ett ännu större ansvar för utvecklingen av Arkitema i Sverige. Susan blir också registrerad som VD för Arkitema AB, säger adm. Direktør i Arkitema Architects, Thomas Kveiborg

Dansk med svenskt hjärta

Susan Schack är född och uppvuxen i Danmark, ekonomiutbildad på Copenhagen Business School, med en master från Bocconi-universitetet i Milano. Hon studerade därefter till arkitekt på Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i Köpenhamn, med examen 2003. Efter utbildningen flyttade Susan till Sverige där hon idag bor och arbetar. Hon är bosatt i Stockholm med sin familj, och tillbringar mycket tid i sommarhuset i Skåne.

De kommande utmaningarna ser hon fram emot med stor glädje, och hennes mål är att säkra en ännu starkare position för det skandinaviska arkitektkontoret i Sverige:

– Jag ser fram emot att komma igång med nya spännande utmaningar i Arkitema och att få vara med att konsolidera och utveckla Arkitema på den svenska marknaden. Jag kan verksamheten utan- och innantill, och gläder mig till att fortsätta samarbetet med mina goda kollegor. Vi har en stor uppgift framför oss, för vi har stora ambitioner, men jag är säker på att vi kommer att lyckas med att göra Arkitema till en ännu större aktör på den svenska marknaden, säger Susan Schack.

I och med utnämningen kommer Susan också att ingå i Arkitemas Management Team, som drar upp riktlinjerna för alla Arkitemas kontor i Danmark, Norge och Sverige