Nyheter

Stegljudsdämpande golv av återvunna PET-flaskor

BOLON går in i en ny era med stegljudsdämpande golv. Företagets designgolv blir ett ännu bättre val för hotell, kontor och allmänna utrymmen. Ett isoleringsskikt i filt erbjuds för att förbättra stegljudsdämpningen upp till 21-22dB, vilket gör BOLON marknadsledande inom segmentet vävda vinylgolv med den här tekniken.

– Vi är stolta över att äntligen lansera den här produkten på marknaden, eftersom akustiska golv kommer att förbättra kvaliteten på inomhusmiljön och den totala upplevelsen med sin ljudabsorption på 15%, som är så oerhört viktig i hotell, kontor, korridorer och framförallt konferensrum, säger Marie Eklund, BOLONs VD.100% av alla kollektioner innehåller återvunnet material.

Med det nya filtlagret i de nya och förbättrade ljuddämpande golven adderar vi 90% återvunnna polyesterfibrer från PET-flaskor. Detta resulterar i ett BOLON-golv med den högsta andelen återvunnet material av alla produkter i sortimentet.

Olika områden har olika behov, och att få till sömlösa övergångar kan vara utmanande men med BOLON’s stegljudsdämpande isoleringsskikt i filt är det möjligt.

Tack vare tjockleken på endast 5 millimeter går det oftast utmärkt att installera BOLON’s akustikgolv tillsammans med de flesta andra golv om så önskas. Kollektionen är tillgänglig globalt från den 7 oktober.

Bolon är ett svenskt designföretag som tillverkar innovativa golvlösningar för offentliga miljöer. Företaget är ett tredje generationens familjeföretag som drivs av Annica och Marie Eklund. Under Annica och Maries ledning har Bolon förvandlats från ett traditionellt väveri till ett internationellt designvarumärke med kunder som Armani, Google, Four Seasons Hotels, Chanel, Adidas, Apple och Missoni Home.