Nyheter

Ny hållbar kollektion textilplattor med urbana influenser

Golvtillverkaren  Interface lanserar idag sin senaste kollektion textilplattor – NY+LON Streets. Kollektionen har den nya baksidan CQuestBio, som är tillverkad av koldioxidnegativa material – en produkt som går i linje med Interfaces mål att bli ett koldioxidnegativt företag till 2040.

Den nya kollektionen NY+LON Streets hämtar inspiration från två av världens mest ikoniska städer – London och New York City – samt ett av grundmaterialen i textilplattor – nylon.

– Jag fick inspiration till kollektionen när jag stod på en gata i London och lade märke till den halkskyddande ytan på trottoaren. Mångfalden och slumpmässigheten i de upprepade fyrkanterna i mönstret passade även bra som golvdesign, i synnerhet textilgolv, och blev grunden för hela kollektionen. För att runda av kollektionen skiftade vi fokus till New York City, med de vackra iriserande färgerna som återfinns i ljusbrunnar av glas och i de nötta metallplattorna som är spridda över hela stadens gator och trottoarer, berättar David Oakey, grundare av David Oakey Design och produktdesigner exklusivt för Interface.

Ett möte mellan gammalt och nytt

Den lekfulla kollektionen textilplattor använder fräscha texturer och mönster för att uppmuntra ett nytt sätt att utforska urbana miljöer. Wheler Street, Old Street, Dover Street och Reade Street tolkar välbekanta urbana texturer, såsom asfalt, sliten metall och nötta trottoarer i olika skalor. Mercer Street™ omfamnar ett okonventionellt rutnätsmönster som Broome Street™ accentuerar med modern färg.

När Oakey skulle skapa kollektionen fokuserade han på trenden av att gammalt återigen blir nytt – en designapproach som utgår ifrån renoveringar av gamla strukturer och att anpassa dem för nytt användande. Dessa ombyggnationer visar ofta upp rustik estetik blandat med moderna element och kan ha ett lägre koldioxidavtryck än nya konstruktioner.

Som en del av Interfaces golvsystem kan arkitekter, designers och andra beställare enkelt och effektivt passa ihop kollektionens 50cm x 50cm textilplattor med Interface luxury vinyl tile (LVT) och nora® gummigolv för att få integrerade golvlösningar.

CQuest™Bio baksidan

Interface har åtagit sig uppdraget att sänka koldioxidavtrycket från kommersiella miljöer. Genom investeringar inom innovation och med materialvetenskap som vägvisare har Interface förändrat tillverkningsprocessen för sina golvsystems baksidor och skapat CQuest™Bio.

För att skapa den nya baksidan inleddes processen med att lägga till nya biobaserade material och mer återvunnet innehåll för att sedan mäta hur dess material påverkade koldioxidavtrycket. De nya materialen är, när de mäts separat, netto koldioxidnegativa – och minskar det totala koldioxidavtrycket väsentligt.

– Då vi fortsätter vårt ”Climate Take Back-uppdrag” ligger det på oss att hitta fler innovativa sätt att reducera koldioxidavtrycket för våra produkter. Den nya innovationen inom baksidor är ett viktigt steg för att hjälpa våra kunder att uppnå sina egna hållbarhetsmål, och för vårt arbete mot att bli ett koldioxidnegativt företag till 2040, säger Ton van Keken, SVP Supply Chain, EAAA på Interface.

Interface kommer fortsätta att använda koldioxidnegativa material som byggsten för framtida produkter, och företaget jobbar på att reducera koldioxidavtrycket av sina LVT och gummiprodukter genom mer återvunnet innehåll och andra produktinnovationer. När kunder beställer golvsystem från Interface, NY+LON Streets inräknat, väljer de textilplattor, LVT och nora gummigolv som är koldioxidneutrala över hela produktens livstid, genom det tredjepartsverifierade programmet Carbon Neutral Floors™.