Nyheter

Tungviktare till ordförandeposten för PropTech Sweden

Magnus Åkerberg tillträder som ordförande i PropTech Sweden´s styrelse samt går in som styrelseledamot i European PropTech Association. Han har en lång och gedigen erfarenhet från olika seniora chefspositioner inom fastighetsbranschen inklusive PropTech, både utomlands och i Sverige.

PropTech Sweden grundades 2019 och är en innovationshub för alla aktörer inom fastighetsteknologi, sk PropTech. PropTech Sweden verkar för att branschen som helhet utvecklas och skapar business genom nära samarbeten och relationer. Communityn är en medlemsorganisation som erbjuder medlemmarna ett brett nätverk av kontakter och skapar mötesplatser för yrkesverksamma i PropTech-branschen.

─ Jag är väldigt glad över att få Magnus ombord. Hans kompetens, nätverk och erfarenhet av entreprenörskap blir ett viktigt tillskott för att utveckla PropTech Swedens verksamhet och vår community. Det är vår främsta roll att påskynda branschutvecklingen och föra branschens talan ända upp på regeringsnivå, säger Roger Tofft, initiativtagare och VD.

Magnus Åkerberg har lång erfarenhet från seniora roller inom fastighets- och PropTech-branschen. Han är även VD och grundare av Agermons, ett bolag fokuserat på rådgivning och konsulting inom fastigheter och Proptech samt riskkapital, med kunder både i Sverige och utomlands. Nu axlar han rollen som styrelseordförande i PropTech Sweden och kliver samtidigt in som styrelseledamot i European PropTech Association.

─ PropTech är ett spännande område som ständigt växer. Traditionellt har PropTech främst drivits av folk från fastighetsbranschen, men fler och fler från tech-sektorn finner området intressant. Mängder av företag startas för att konkurrera med de stora aktörerna. Det finns starka krafter som driver på digitaliseringen och utvecklingen av smart teknik för fastigheter, vilket också lockar till sig allt fler investerare och riskkapitalister. Jag tror att min bakgrund från såväl, fastigheter, PropTech samt riskkapital kan bidra till utvecklingen av branschen, säger Magnus.

Magnus menar att PropTech Sweden har ett viktigt uppdrag att fortsätta att stimulera digitaliseringen och utvecklingen av bygg- och fastighetsbranschen för att ökad användarnytta, effektivitet och produktivitet samt att bidra till att nå miljömålen 2030.

─ Jag ser fram emot att med hjälp av min kunskap och mitt nätverk driva på den utvecklingen genom att föra samman människor och partners som skapar positiva synergier, säger han.