Nyheter

Pythagoras AB levererar nytt fastighetssystem till Göteborgs universitet

Fastighets- och serviceenheten på Göteborgs universitet har valt Pythagoras AB som leverantör av ett nytt fastighetssystem. Det fastighetssystem Pythagoras AB ska leverera till Göteborgs universitet är webbaserat och kommer att bli universitetets nya tekniska plattform. Det nya fastighetssystemet kommer öka effektiviteten och förbättra kvaliteten i universitetets förvaltningsarbete.

I Pythagoras fastighetssystem kommer Göteborgs universitet bland annat arbeta med in- och uthyrning, kontraktshantering, lokalvård, felanmälan, budgetering, ritningshantering och lokaldata.

Avtalet mellan Göteborgs universitet och Pythagoras AB sträcker sig över fyra år, men det finns möjlighet till förlängning i ytterligare sex år.

Röster från projektet

– Det som är extra roligt med den här affären är att vi vunnit en upphandling där Göteborgs universitet tillsatt en expertgrupp som, utifrån sin expertis, gett sin bedömning av systemets funktionalitet. I upphandlingen fick vårt fastighetssystem högsta betyg av expertgruppen. De som ingick i expertgruppen upplevde att de funktioner de testade mycket väl stödjer universitetets behov. I sitt utlåtande framhöll expertgruppen bland annat systemets ritningsfunktion och dess stora flexibilitet, funktionen för hjälpmenyer, rapportfunktionen och det faktum att systemet upplevs självinstruerande i de funktioner som ska användas av sällananvändare. Det är ett kvitto på att vårt arbete med att utveckla kraftfulla men lättanvända system håller måttet, säger Peter Andersson, VD på Pythagoras.

– Vi är väldigt glada att vara igång och ser fram emot ett långvarigt och gott samarbete, säger Fredrik Orwén, Bitr. Fastighets- och servicechef på Göteborgs universitet.

Om Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid.

Om Pythagoras AB

Pythagoras AB är specialister på it-lösningar och tjänster inom Property, Real Estate och Facilities Management. Deras lösningar består av molnbaserade SaaS-tjänster som bygger på den senaste tekniken och en IWMS-plattform med en grafisk 3D-modell (GeoModel). Den grafiska 3D-modell Pythagoras lösningar bygger på kan matas med många olika typer av spatial information. 3D-modellen och den spatiala information den kan matas med kan enkelt visas upp i olika webbläsare och mobila applikationer. I 3D-modellen är det möjligt att visa alla tänkbara IoT-enheter, till exempel mediamätare, skrivare och sensorer som mäter nyttjandegrad, temperatur och luftfuktighet med mera. Med hjälp av filöverföringar och ett webbservices-gränssnitt kan Pythagoras lösningar utan problem integreras med andra system.