Nyheter

Brf Mörbyskogen 3 investerar hållbart i grön teknik

Brf Mörbyskogen 3 har tecknat avtal med Enstar gällande en Energientreprenad som innefattar ett nytt FX-system. Energientreprenaden beräknas vara färdigställd december 2020.

Brf Mörbyskogen 3 bildades 1962, består av 5 fastigheter med sammanlagt 222 bostäder och är beläget i Danderyd.

– Enstar har ett långsiktigt samarbete med Brf Mörbyskogen som inleddes med en energikartläggning 2017. En energiplan fastställdes då med målsättning att sänka energianvändningen från 117 kWh/m2 till 36 kWh/m2. Vi är mycket glada att föreningen nu tar det första steget enligt plan för att nå denna målsättning, säger Anders Nykvist, Kundansvarig, Enstar AB.

Det nya FX-system kommer ersätta en stor del av nuvarande fjärrvärme. Utöver FX-systemet så kommer det integreras ett överordnat styrsystem och över 70st innetemperaturgivare kommer installeras i fastigheterna för att på så sätt förfina styrningen över värmekurvan.

På detta sätt får man förutom en mycket bra besparing också en bättre komfort för respektive lägenhet samt att man får bra kontroll och övervakning gällande värmebalansen i fastigheterna.

Det nya energisystemet har en installerad effekt på ca 300kW och beräknas reducera det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten med ca 37%.